Ik denk dat de Italianen het spreekwoord: ‘Echte liefde gaat door de maag’ hebben uitgevonden. Voor mij is de Italiaanse keuken een en al amore. Pizza’s, pasta’s, antipasti en uiteraard de dolce. Dan hebben de Italianen ook nog eens op iedere hoek een gelateria met heerlijk zelfgemaakt ijs en een lekker klimaat.

Daarmee zijn we er nog niet. Nee, de Italianen zijn ook nog eens geboren barista’s. Ons gebruikelijke bakkie pleur is daar verheven tot een specialiteit. Niks geen Senseo maar vers gemalen bonen. Ik begrijp wel waarom Italië bekend staat om la dolce vita.

 

Bella Italia

In Rotterdam hebben we niet alle ingrediënten voor la dolce vita. We leven nou eenmaal niet in een mediterraans klimaat. Wat we wel hebben is Osteria Vicini in Kralingen. Vicini is een van mijn favoriete Italiaanse restaurants. Zodra je binnen komt begint je mini tripje naar bella Italia.

 

Pizza of pasta?

Op de kaart staan de lekkerste Italiaanse gerechten. Ik krijg dan ook altijd direct keuze stres als ik me over de kaart buig. Het begint al met het pizza of pasta dilemma. Dan zijn er ook altijd nog de dagspecialiteiten, om het extra ingewikkeld te maken. Gelukkig kan ik na al deze ingewikkelde keuzes direct ontspannen met een lekkere Italiaanse wijn. De rest van de avond geniet ik van la dolce vita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *