Even leek het erop alsof de herfst dit jaar ons landje zou overslaan. De bladeren van de bomen bleven groen, bloemen kwamen opnieuw tot bloei en de temperatuur bleef vrolijk de 20 graden aantikken. Ik bleef tot half oktober stoïcijns drankjes doen op het terras, alsof het juli was. Zoveel mogelijk vitamine D absorberen voordat de herfst zijn intrede doet. 

Heel af en toe dreigde de herfst een beetje door een dagje 16 graden of een druppeltje regen. Ik nam het allemaal niet zo serieus want de volgende dag lag ik weer op het strand. Dat de muggen in oktober nog steeds zoemconcerten in mijn slaapkamer bleven houden, en ik standaard wakker werd met een paar extra builen, nam ik voor lief.

De herfst dwarrelde mijn leven binnen

Half oktober besloot de herfst niet langer te dreigen maar de zomer met harde windstoten en kou te verdrijven. Hij liet de bladeren rood en geel kleuren en liet ze dansen aan de takken. Stuk voor stuk dwarrelen de bladeren als confetti op de grond. 

De herfst dwarrelde ook mijn leven binnen. De muggen verdwenen en ik moest mijn warme kleding weer opzoeken. Kaarsen in huis zorgen voor warmte en gezelligheid tijdens de donkere dagen. Stiekem merk ik dat mijn verslaving weer de kop op duikt, namelijk kaasfondue. 

Voor De Buik van Rotterdam ging ik op een donkere novemberavond naar Brasserie Tines. De kaarsen op het terras en de verlichte luifel trokken me naar binnen. Tines heeft net een nieuwe menukaart met daarop, jawel, een kaasfondue. Uiteraard heb ik de kaasfondue geproefd maar dat was zeker niet het enige. Ik vond alles zo lekker, dat ik dit najaar nog wel een aantal keer te vinden ben bij Tines.

Ben je benieuwd geworden naar Brasserie Tines? Lees hier mijn hele artikel op De Buik van Rotterdam: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *