In september transformeer ik in een energiebom. Een energiebom die in een keer wil exploderen. Alles wil ik nieuw en anders. Ik wil mijn huis anders inrichten, nieuwe kleding shoppen en al mijn creatieve ideeën uitvoeren.

 

Te vaak ben ik in deze toestand naar een veel te hippe kapper gegaan. Vervolgens kwam ik naar buiten met een kapsel dat eruit zag alsof de ratten eraan hebben geknaagd. Inmiddels heb ik dit soort uitspattingen wat beter onder controle. Maar de energie en de drang naar nieuwe inspiratie is gebleven.

 

Godspeed in Groos

Daarom ging ik afgelopen vrijdag naar Groos toe, een design shop in Rotterdam. Daar was opening van de tentoonstelling ‘Godspeed’. Een samenwerking tussen Luuk Bode en Iwan Smit. Geïnspireerd door elkaars technieken en ideeën hebben zij hele gave lichtkunst gemaakt die de muur laat leven. De kleuren, de verlichting en de abstracte vormen hebben een aantrekkingskracht waardoor je wilt blijven kijken.


De ARTgoot

Waar ik ook naar bleef kijken waren de graffiti kunstwerken tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend. De Koopgoot werd de ARTgoot en diende als street gallery. Een street gallery met super toffe graffiti werken.

 

Stoere jongens bij Walls and Wheels

De stoere jongens vond je bij Walls and Wheels op het Schouwburgplein. Enorme houten platen werden omgetoverd tot de mooiste graffiti kunstwerken. Voor de Doelen stonden een aantal gespoten oldtimer Volkswagen busjes en auto’s. Het rook lekker chemisch naar al die spuitbussen. Bizar hoe secuur deze mensen met een spuitbus kunnen werken terwijl je ook nog heel de tijd bekeken wordt. Hier leken de kunstenaars totaal geen last van te hebben.

Uit de losse pols, met een spuitbus, een graffiti kunstwerk maken is voor mij abracadabra. Ik moest op de middelbare school een tekening maken van ruimtelijke figuren. Er stonden 30 kubussen op die ik allemaal verkeerd had getekend. Dit geeft wel aan hoe goed mijn tekenkunsten zijn en mijn gebrek aan ruimtelijk inzicht. Voor de moeite kreeg ik toch een 6.

Gelukkig nooit meer tekenen

Gelukkig hoef ik nooit meer te tekenen. Dat is voor iedereen beter. Maar wat heb ik bewondering voor iedereen die dit wel heel goed kan. Het was een kleurrijk weekend dat ik vol nieuwe energie heb afgesloten. Klaar voor een nieuwe week. Nu moet ik alleen morgen niet naar de kapper gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *