‘Van kaas eten groeit je haar sneller’ Dit zei mijn moeder vroeger altijd tegen mij. Vervolgens werkte ik weer een paar dagen boterhammen met kaas naar binnen maar echte liefde werd het niet. Inmiddels lust ik alle soorten kaas, zelfs de ergste stinkkazen, het liefst met een glas rode wijn erbij.

Vis was ook zoiets. Ik kon een bakje kibbeling nog waarderen maar daar hield het bij op. Alleen vis ziet er altijd zo lekker uit dat ik het bleef proberen. Nu lust ik zelfs haring. Zo zijn er meer dingen die ik heb leren eten met als resultaat dat ik behoor tot een alleseter. Goed voor elkaar zou je denken.

Totdat ik had bedacht dat ik ook wel een killerbody wilde. Voor een alleseter is dat een hele opgave. Ik zei gedag tegen koolhydraten, dronk smerige spinazie shakes, knaagde broccoli als heerlijk tussendoortje en sportte bijna dagelijks. Ik werd inderdaad slanker maar een killerbody heb ik nooit bereikt. Veel liever ga ik op ontdekkingstocht door de stad op zoek naar nieuwe tentjes.

Rotterdam is een goede stad voor een alleseter. Om de haverklap is er weer wat nieuws geopend. Gelukkig hebben we sinds eind 2013 De Buik van Rotterdam. Dit is een journalistiek platform waar je alles kunt vinden over eten en drinken in Rotterdam. Sinds kort kun je er ook alles vinden over Amsterdam.

Het goede nieuws is dat deze alleseter maker van De Buik van Rotterdam is geworden. Ik zal dus voor jullie op ontdekkingstocht gaan. Op deze manier kan ik mijn passie voor schrijven combineren met het ontdekken van nieuwe plekken. Regelmatig zal ik de De Buik voeden met een nieuwe blog van mij. Mijn eerste blog lees je hier:

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *